Kaskoforsikring

Hvad er kaskoforsikring til bil, og er det nødvendigt at have en? Se, hvad den dækker, og beregn din pris online.

Kaskoforsikring til din bil

For mange er bilen det vigtigste transportmiddel både i en hverdag med et travlt familieliv, eller når familien skal på ferie. Derfor kan være en god idé at købe en kaskoforsikring til din bil, så du er forsikret, hvis uheldet er ude. Uden en kaskoforsikring kan regningen fra autoværkstedet nemlig let slå bunden ud af budgettet.

Hvad dækker kaskoforsikringen egentlig?

 1. Skader på din bil

  Forsikringen dækker skader på din bil eller tilbehør til bilen - fx ved brand eller hærværk.

 2. Skader efter uheld

  Forsikringen dækker også skader efter sammenstød eller påkørsel af andre

 3. Hjemtransport af din bil fra udlandet

  Forsikringen dækker udgifter, hvis du er involveret i biluheld i udlandet og får brug for hjælp til at få bilen hjem.

 4. Tyveri eller røveri

  Hvis din bil bliver stjålet.

Er det lovpligtigt at kaskoforsikre sin bil?

Det er ikke et lovkrav, at du har en kaskoforsikring til din bil. Den eneste lovpligtige forsikring til køretøjer er ansvarsforsikringen, som dækker eventuelle skader, som du måtte forårsage på andre personer eller deres ting, og hvis passagerer i din bil kommer til skade. 

Selv om kaskoforsikringen altså ikke er lovpligtig, kan det sagtens være, at din bank eller pengeinstitut kræver, at du har en kaskoforsikring, hvis du skal låne penge til din drømmebil. På den måde er deres investering sikret, hvis der skulle opstå uheld eller skader.

Spørgsmål og svar om kaskodækningen

Er det altid en god idé med kaskoforsikring?

Hvis din bil er rigtig gammel, kan det måske ikke altid betale sig at investere i en kaskoforsikring. Er bilens værdi fx under 20.000 kr., bør du nok overveje det en ekstra gang. Er bilen dyrere end 20.000 kr., så kan det stort set altid betale sig at købe en kaskoforsikring.

Gælder kaskoforsikringen også i udlandet?

Hvis du har et uheld med din kaskoforsikrede bil i udlandet, er du dækket af Rødt kort-ordningen. Ordningen giver dig adgang til gratis vejhjælp, og omfatter bl.a. vejhjælp på skadesstedet, bugsering af bilen, hjemtransport af bilen, fremskaffelse af reservedele etc.

Læs mere om Rødt kort

Hvad gør jeg, hvis jeg leaser en bil?

Hvis du leaser din bil, skal du købe en ansvarsforsikring. Langt de fleste leasingselskaber stiller også krav om kaskoforsikring. Kontakt os, hvis du har brug for rådgivning om forsikring af din leasingbil.

Hvad sker der, hvis jeg er involveret i et uheld og ikke er kaskoforsikret?

Har du ikke en kaskoforsikring, når du får en uforskyldt skade på din bil, vil du selv skulle diskutere med modpartens selskab omkring ansvarets placering, bilens værdi og skadens omfang.

Er du utilfreds med sagens udfald, kan du ikke bringe det for Ankenævnet for Forsikring. I sidste ende er din eneste mulighed at anlægge et civilt søgsmål. Er du kaskoforsikret hos os, tager vi dialogen med modpartens selskab.

Kan jeg nøjes med ansvarsforsikring i første omgang og købe kaskodækningen senere?

Ja, det kan du godt. Dog skal bilen besigtiges, før du kan købe en kaskoforsikring, når forsikringen er startet med ansvarsforsikring alene. 

Hvordan beregner I min pris?

Bilens mærke, din alder og bopæl, dit kørselsforbrug og antal år, du har kørt skadefri har alt sammen betydning for, hvor meget din kaskoforsikring ender med at koste. Er du fx ung, eller på din første bil, så vil prisen for din kaskoforsikring være noget dyrere end for en ældre elitebilist. Derfor - er du ung med et spritnyt kørekort i lommen og et håndværkertilbud af en bil, er det derfor ikke sikkert, at en kaskoforsikring giver mening i din situation.

Har du brug for rådgivning?

Hvilke dækninger skal du vælge? Hvilken selvrisiko? Hvad med antal kilometer, og er naboen dækket, hvis han låner bilen?

Det er vigtigt, at du har de helt rigtige dækninger, som passer til din familie og jeres kørselsbehov. Og netop derfor sidder vores rådgivere altid klar ved telefonen, så de kan rådgive dig.

Ring til os direkte på 33 45 75 76, eller lad os ringe dig op, når det passer dig.

 

Ja tak - ring mig op

Hvad koster en god bilforsikring?

Med vores online beregner kan du hurtigt se, hvad vores Bilforsikring vil koste for jeres familie.